
Krůtí maso je vhodné pro každého jedlíka. Pro jeho nutriční hodnoty se hodí do jídelníčků všech věkových kategorií. Obsahuje vysoké procento bílkovin (23g ve 100g) a nízké procento tuku, takže se skvěle hodí i do jídelníčku sportovců. Společně se sladkým curry, kokosovým mlékem a dýní vytvoří chutnou omáčku bez jakékoliv potřeby zahušťování. Chuť jemná až noblesní. Recept je velmi jednoduchý a rychlý.
INGREDIENCE:
800 g krůtích prsou
400 ml kokosového mléka
3 ks cibule
1 ks máslová dýně
2 lžíce ghí
sůl, sladké curry
POSTUP:
- Nakrájíme cibulku a osmahneme na libovolném tuku (ghí).
- Necháme zesklovatět a přidáme dvě lžíce sladkého curry.
- Po rozvonění koření vložíme na koskty pokrájené a osolené krůtí maso a osmahneme.
- Přidáme pokrájenou dýni na větší kusy.
- Vařím v papinovém hrnci cca 25 min nebo v normálním hrnci a vařím podle toho jak je maso a dýně hotová.
- Až je maso a dýně hotová dosolím dle chuti a zaliji kokosovým mlékem.
Jako přílohu podávám vařenou rýži. Když je čas a chuť přidám do rýže ořechy a sušené ovoce. Dá to jídlu šmrnc 😉 Dobrou chuť“