KRŮTÍ CURRY – s dýní a kokosovým mlékem

Krůtí maso je vhodné pro každého jedlíka. Pro jeho nutriční hodnoty se hodí do jídelníčků všech věkových kategorií. Obsahuje vysoké procento bílkovin (23g ve 100g) a nízké procento tuku, takže se skvěle hodí i do jídelníčku sportovců. Společně se sladkým curry, kokosovým mlékem a dýní vytvoří chutnou omáčku bez jakékoliv potřeby zahušťování. Chuť jemná až noblesní. Recept je velmi jednoduchý a rychlý.

INGREDIENCE:

800 g krůtích prsou

400 ml kokosového mléka

3 ks cibule

1 ks máslová dýně

2 lžíce ghí

sůl, sladké curry

POSTUP:

  1. Nakrájíme cibulku a osmahneme na libovolném tuku (ghí).
  2. Necháme zesklovatět a přidáme dvě lžíce sladkého curry.
  3. Po rozvonění koření vložíme na koskty pokrájené a osolené krůtí maso a osmahneme.
  4. Přidáme pokrájenou dýni na větší kusy.
  5. Vařím v papinovém hrnci cca 25 min nebo v normálním hrnci a vařím podle toho jak je maso a dýně hotová.
  6. Až je maso a dýně hotová dosolím dle chuti a zaliji kokosovým mlékem.

Jako přílohu podávám vařenou rýži. Když je čas a chuť přidám do rýže ořechy a sušené ovoce. Dá to jídlu šmrnc 😉 Dobrou chuť“